Resultat: Rising Stars 3 – En Arena Globen.

Resultat Rising Stars 3 – En Arena Globen.

Fernström Promotion körde i vanlig ordning en gala i det mindre formatet, samtliga matcher gick över fyra ronder, vilket är helt i sin ordning då det handlar om färska proffs rakt över. Lokalen var i det närmaste fullsatt vilket resulterade i en fin stämning, med gott publikstöd. Showen inleddes med Timrå-fightern, Rocco Wadell (supermellanvikt) i match mot polacken Konrad Jaworski, denn rasade ihop per omgående efter bara några sekunder till följd av ett välplacerat vänsterslag i kroppen. Snöpligt men en fin seger av Rocco.

Haninge-boxaren Laziz Sharifovs  (lätt weltervikt) proffsdebut blev så äntligen av efter många turer och han fick en motståndare vid namn Petar Peric i motsatt ringhörna. Denne kämpade sig tufft igenom samtliga ronder med den gänglige svensken men fick se sig slagen överlägset på poäng. En lovande insats av Sharifov.

I lätt mellanvikt fick sig Stockholmare, Yaffet Amaniel en riktig genomkörare av polacken, Filip Rzadek. Den kraftigt tatuerade polacken var stark och hängde med bra när svensken drog upp tempot. Efter fullbordad distans stod Amaniel som segrare och knep därmed sin tredje raka seger med bar överkropp.

Marcus Alberts, Cruiservikt knep en säker seger över snålt boxande serben Predrag Jevtic, Alberts jobbade på och det betalade sig, samtliga domare hade han som segrare när fighten var över.

Katrineholms-boxaren, Simon Engström som har ett huvudmatchjobb i ”pipelinen” i Katrineholm senare i år fick här en estländare vid namn Pjotr Russkihh att handskas med. Den muskulöse svensken är tuff, slår hårt och agerar resolut och bestämt, efter nedslagningar i andra och tredje ronden, avslutade Engström i fjärde med en ”magkrypare”. Bra gjort!

”Mellanviktsbrawlern ” Ahmed Rossi avgjorde sin kamp redan efter en dryg minut i första ronden då en kraftig höger rammade serben Goran Sučević. Domaren gick omedelbart in och bröt matchen. En vass seger av den f.d. landslagsboxaren.

Johannes Jayhoe Vinasco, lätt mellanvikt hamnade i ett riktigt krig med tuffe och mycket kompetente ukrainaren, Ruslan Makrotskyi. Det var stundtals jämnt och ”gästen” hade t.o.m. svensken i lite pressade situationer under kampens gång, men Vinasco tog sig samman och stred tufft i sista ronden, vann den och till slut matchen på poäng. Bra jobbat!

Färgstarke Robin Safar  (lätt tungvikt) ”visade vart skåpet skulle stå” mot stryktålige och inte helt obegåvade serben Djordje Marković  över fyra fulla ronder. Svenskens insats var solid och hans viktoria  aldrig i fara. Safar är ju en väldigt lovande proffsboxare med framtiden för sig, och det visade han också denna kväll, när han avancerade till 3-0.