Lindberg stämmer skribent!

ARTIKEL TAGEN FRÅN EXPRESSEN.SE 

Proffsboxaren Maria Lindberg stämmer journalisten Per-Åke Persson för förtal efter det uppmärksammade bråket som rört upp känslor i boxnings-Sverige.

”Syftet har varit att utpeka Maria Lindberg som brottsling eller att utsätta henne för andras missaktning”, står det att läsa i stämningsansökan.

Kvällsposten har tidigare berättat om det stora boxningsbråket mellan Maria Lindberg och skribenten Per-Åke Persson. Proffsboxaren från Malmö kallades av skribenten för ”Mördar-Maria” och han menade samtidigt att hon var inblandad i ett mordhot riktat mot honom under en gala i Hamburg i september 2016.

– Jag har polisanmält hotet jag fick motta i Hamburg när två män kom fram till mig vid ringside vid en gala i september, de sa att jag inte skulle komma fler gånger till Hamburg och om jag ändå gjorde det skulle man mörda mig. En av männen drog med ena fingret över sin hals, så det gick inte att missförstå hotet. Männen menade att jag har skrivit skit om Maria Lindberg, sa Per-Åke Persson då.

Lindberg sade sig då vara chockad och bedrövad, och menade att hon inte alls hade något med saken att göra – nu vill hon stämma Per-Åke Persson för förtal.

– Jag är utsatt för fruktansvärda påhopp. Men nu får det räcka, har Maria Lindberg tidigare sagt till Kvällsposten.

– Han gör sitt bästa för att sabotera min karriär, fortsatte hon.

Yrkar på 20 000 kronor

Per-Åke Persson menar att Lindberg inte tagit avstånd från hotet och att hon därför får leva med att han kallar henne för öknamn som ”Mördar-Maria” och ”The Killer”.

Lindbergs agent Daniella Ibis har på sin blogg skrivit ett inlägg om Per-Åke Perssons enligt hennes mening felaktiga påpekande. Hon menar att Perssons skriverier har i syfte att smutskasta Lindberg och utpeka henne som brottsling.

Men nu står det klart att Lindberg går vidare med ärendet och stämmer journalisten Per-Åke Persson. I stämningsansökan, där också exempel från andra digitala forum listas upp, kan man därför läsa att Lindberg nu vill stämma Persson till ett belopp om 20 000 kronor.

”Per-Åke Persson har vidareutvecklat sina felaktiga utpekanden genom inlägg på sin egen blogg www.knock-out.dk samt gjort uttalanden i Aftonbladet och Expressen publicerade den 16 november 2016. Maria Lindberg har stämt Persson för förtal avseende Perssons utpekande i dessa tre medier”, kan man läsa i stämningsansökan.

MISSA INTE ERIK SKOGLUNDS FIGHT DEN 16:E SEPTEMBER. FÖR MER INFORMATION KLICKA PÅ BILDEN NEDAN!