Promotor Stefan Fernström berättar om planerna kring Katrineholms-galan

Simon Engström vann ju sin match över estländaren Pjotr Russkihh på ”En Arena” (Globen) på knockout den gångna helgen (9/9) och fick god kritik av åskådare, fans och journalister, den tuffe Katrineholmaren påvisade maffig fysik, god teknik och respektingivande slagkraft. Han har vuxit som boxare och kommer nu i slutet på oktober månad få chansen att agera huvudmatchboxare inför sin egen publik i ”Duveholmshallen” i Katrineholm.

Det blir stort och förstås oerhört kul för Engström i blott sin tredje match. Han är obesegrad (2-0, 2 KO:s – perfect record) så här långt. Boxningsnytt kontaktade Promotor, Stefan Fernström om hans tanke bakom galan, och så här mycket kunde han berätta om projektet:

”Det var faktiskt Katrineholms Boxningsklubb som kontaktade mig och frågade om jag ville hjälpa till och arrangera en proffsgala med Simon Engström i huvudrollen lagom till stadens 100-årsjubileum i oktober, och jag accepterade förstås, det är roligt för Simon och de har ju redan börjat skriva frekvent om honom där borta, och jag är övertygad om att det kommer att bli ännu mer, mycket mer, av den varan (publicitet) ju närmare showen vi kommer, den är ju spikad till 28:e oktober. ”

Boxningsnytt: Vad blir det för typ av gala, och hur många matcher utöver Simon blir det?

Stefan: Vi kör på som vanligt med åtta matcher, ungefär som den senaste nu i helgen, vi har ju Robin Safar och Laziz Sharifov, bokade redan men kommer även att presentera tre hyfsat lokala debutanter, en från Katrineholm, en från Norrköping, och en från Morgongåva, jag vill inte gå ut med namnen på dessa ännu då de fortfarande ligger i licensprocessen och jag vill ha det klart först innan vi offentliggör vilka de är.
Sedan kan det tillkomma någon/några Stockholmare till på ”matchkortet”, möjligen kommer vi också att addera någon västsvensk/ Göteborgare till galan, jag hade gärna, personligen velat ha med tungviktaren, David Loy, men vi får se om det går i lås, det kommer hursomhelst förmodligen att bli klart ganska snart, fast vi har ju en del och tänka på nu i och med Mikaelas stormatch mot Braekhus samma månad.

Boxningsnytt: Det låter spännande, det ser vi fram emot, grattis till den fina galan i helgen och lycka till med nästa i Katrineholm då!

Stefan: Tack, vi håller kontakten, och uppdaterar er när saker och ting blir klart.

(På fotot: Stefan Fernström och Mikaela Laurén)