Krajnc om om Lauréns match: ”Går att kringgå reglerna”

41-åriga Mikaela Laurén får sin drömmatch mot norska Cecilia Braekhus trots att reglerna i Norge säger att man inte vara över 40 år för att tävla i proffsboxning.

– Om det är en tillräckligt stor match med två stora boxare som alla vill se fightas går det alltid att kringgå reglerna, säger den föredetta boxaren Armand Krajnc till SVT Sport.

Mikaela Lauréns vår har kantats av förlust av en titel då hon mötte svenska Klara Svensson och en inställd match mot Ewa Piatkowska då polskan ställde in. Men att Laurén ändå får chansen att möta den norska toppboxaren tror den föredetta boxaren Armand Krajnc beror på att hon är ett stort namn inom boxningsvärlden.

– Mikaela Laurén syns väldigt mycket i media och har med sin bakgrund gjort sig i ett stort namn i boxningsvärlden. Om alla vill se matchen så varför inte?, säger Armand Krajnc till SVT Sport.

– Är det en tillräckligt stor match med två stora boxare som alla vill se fightas går det alltid att kringgå reglerna, men det är inte särskilt vanligt, säger den föredetta boxaren.

”Har skinn på näsan”

Boxarna möttes för sju år sedan, då förlorade Laurén. Men nu får hon alltså chansen att revanschera sig.

– Laurén har skinn på näsan. Hon har också mer rutin nu och är inte lika grön som hon var då. All press är på Braekhus så jag tror att Laurén kanske är lite underskattad.

– Det var precis som min match med Paolo Roberto i början av 2000-talet, all press var på mig men det tog tolv ronder innan jag lyckades besegra honom, detsamma kan hända i Laurén-Breakhus-matchen om norskan underskattar Laurén för mycket, fortsätter han.

MISSA INTE SKOGLUNDS FIGHT PÅ LÖRDAG! KLICKA PÅ BILDEN NEDAN FÖR MER INFORMATION!