Tittarna upprörda Erik var den moraliska segraren – Vi blev blåsta på en ”blågul segerfest”

Erik Skoglund gjorde sig ett namn i Liverpool ikväll. Han boxade strålande och enligt mina anteckningar vann han minst, allra minst 8 av de tolv avverkade ronderna.

Hans ypperliga jabb styrde fighten fullständigt i matchens första hälft och en bra bit in i den andra också, jag förstår det faktiskt inte riktigt. Såg det annorlunda ut från domarskråets håll? Var det någon sorts hägring vi TV-tittare tog del av?

Visst hade väl Erik övertaget i de flesta ronderna? Jag måste säga att jag är helt förbryllad. Och bitter. Skoglund blev här rånad och offer för ett s.k. ”hemmadomslut”. Ett prakt-dito!

Visst Smith kom starkt i de avslutande ronderna och hade en 10-8-rond i rond 11 då han fick Skoglund ned på knä  med en legitim nedslagning, men nog var det väl försent för brittens vidkommande. Nog var det i senaste laget?

Jag får inte ihop det. Det officiella domslutet blev 3-0 ”It’s a unanimous decision” hörde vi att det förkunnades, 116-112, 117-110, 117-111,  i Smiths favör. Kändes verkligen  som ”Bullshit”

Erik tog segern i mina och de flesta andra objektiva åskådares ögon. Det var ett ”skitdomslut” om vi får uttrycka oss så. Men ingen idé att hänga läpp över detta!

Skoglund kan åka hem med ”högt huvud” han stod för en solid insats,  hade bara inte, helt uppenbart, marginalerna, turen på sin sida, officiellt, utåt sett alltså. Personligen är jag dock besviken och känner mig lurad och snuvad på en potentiell blågul segerfest!