Tankar om gårdagens invägning – Anthony Yigit vet hur man gör en invägning intressant!

I kväll smäller det i Solnahallen, vår egen Europamästare, Anthony Yigit försvarar sitt EBU-bälte (EM) mot spanjoren, Sandor Martin. Invägningen för denna historiska EM-fight på svensk mark tog plats på O’Learys i maffiga köpcentret ”Mall of Scandinavia” igår fredag.

Båda boxare klarade vikten  galant (Yigit vägde in något lättare,62,8 kg och Martin på 63,5) och det blev en sedvanlig ”staredown” Face to Face, och en rätt intressant sådan.

Den populäre svensken stod för snacket, i en tydlig gest pekandes mot det EBU-bälte som nu är i hans ägo och som så skall förbli är det tänkt, signalerade han ett tydligt budskap till motståndaren, ”ingen skall komma hit och ta mitt bälte på hemmaplan” Utmanaren replikerade inte på annat sätt än en trött gest med fingrarna typ ”tjafs” talk, talk, keep talking!” med antydan om att han inte brydde sig ett dugg om Yigits budskap.

En förvisso värdig invägning där båda parter höll sig i skinnet och betedde sig som de idrottsmän och fina representanter för sporten som de är, men ändå med en tydlig attityd från båda två. Kaxigheten fanns minsann närvarande från såväl mästare som utmanare.

Det varslar om en tuff fight, och intresset ökades på faktiskt på. Yigit är kanske ingen trash-talk-boxare av rang men utstrålar trots allt ett stort självförtroende och han vet hur man gör för att en invägning skall bli intressant ändå. (Utan handgemäng). Jag är  i alla fall nöjd och det tror jag publiken på plats i shoppingcentret också var. Vår Europamästare levererade på vågen! Nu återstår bara resten. Go Yigit Go!