Kroatisk toppsparring för Pezhman Seifkhani på hemmaplan inför November-galan

Obesegrade Örebro-tungviktaren (med rötterna i Eskilstuna), Pezhman Seifkhani (5-0, 3 KO:s) som ju boxar huvudmatch på Kamran Kabinejads gala ”Fight life” på ”Tegelbruket” i Örebro den 25:e november, ligger för närvarande i hårdträning för nämnda uppgift, och teamet bakom Seifkhani har i dagarna plockat hit riktigt tuff sparring i form av femfaldige Kroatiske amatörmästaren, VM-boxaren och obesegrade proffset (4-0), Marko Čalić.

”Pez” berättar för Boxningsnytt att han kört fem ronder med  Čalić idag och skall sparra mer med denne tuffing, ända fram till söndag faktiskt. Många ronder kommer det att bli. Seifkhani strör lovord över den något längre och gängligare (än honom själv), kroaten och beskriver hans boxning som teknisk och ”rysk” i stilen.