KRÖNIKA: ”Superlördag” i boxningens tecken denna lördag, slå er ned och bara njut!

KRÖNIKA: Det är andra december och första advent ligger för dörren. Julen och helgerna lurar ju alldeles om hörnet.

Man skulle kunna tro att kampsporten nu tar lite ledigt men så är inte fallet. Denna lördag är de facto en veritabel ”Super-lördag” i kampsporten och boxningens tecken. Det är ”fest” i ordets rätta bemärkelse. Vi kommer att få högklassig boxning och kampsport ”upp över öronen”.

Det smygstartade faktiskt redan i torsdags (natten till fredag svensk tid) med obesegrade Lamont Roach som tog sig an Ray Perez om WBC:s Youth Silver titel i superfjädervikt (lätt lättvikt) från MGM National Harbor, Maryland, Oxon Hill USA. Golden Boy Promotions arrangerade och ESPN sände galan. Den gick när dessa rader plitades ned, fortfarande att se på Viaplay i efterskott. Super-Najs show!

Utöver det har vi ju, förstås, en högst efterlängtad EM-fight (titelförsvar) med Anthony Yigit på de brittiska öarna från ”Leicester Arena” närmare bestämt mot Engelsmannen Joe Hughes. En riktig godbit att njuta. Den skall naturligtvis betas av live (prio nummer 1).

Senare på natten har vi ju även legendaren Miguel Cottos avskedsmatch, från självaste ”Madison Square Garden”, New York mot farlige landsmannen (USA) Sadam Ali. Den går inte av för hackor den heller (Prio nummer 2).

Lägg därtill en hyperintressant MMA-gala i boxningens ”Mecca” i Stockholm, Eriksdalshallen, nämligen ”Superior Challenge” med bland annat f.d. boxartjejerna Malin Hermansson och Gabriella Ringblom i en maffig fight. Den ser jag personligen fram emot väldigt mycket. Jag gillar båda två!

Och, som vi berättat tidigare här på Boxningsnytt så är ju svenskarna Johanna Ekedahl och Elin Cederroos in action i Spanien denna kväll.

Den senares match kommer, enligt uppgift, att streamas live på ”Rapid Promotions” Facebooksida för den som är intresserad.

Jag baxnar av förtjusning, can’t wait! Join ”the party” boxningsvänner ”Julafton” är redan här!