Sammanfattning om helgens boxningseskapader, England, Stockholm och Spanien

SAMMANFATTNING: Japp då är det söndag igen och vi kan konstatera att en fantastisk fightingkväll (lördag) är över. Vår egen europamästare, Anthony Yigit visade sig vara tekniskt överlägsen britten, Joe Hughes. Han var snabbare, tuffare och mer allround.

Segern var aldrig i fara. Svensken dominerade framför allt på halvdistans och i slagväxlingarna. Han var den bättre i allt egentligen.

Vad händer nu då? Blir det en VM-fight? Kommer han att släppa EM-titeln och gå vidare? Mycket talar ju för det. Anthony vill förstås vidare och göra ett större avtryck i boxningshistorien, och visst unnar vi honom det. Sveriges idag kanske mest underhållande boxare kilo för kilo.

Det vi hardcore-fans hoppas på är naturligtvis att VM-fighten i så fall landar i Stockholm men det vore väl kanske att drömma för mycket! Vidare blev jag väldigt imponerad av Malin Hermanssons professionella MMA-debut på stjärnspäckade ”Superior Challenge” där ex-boxaren och f.d. MMA-världsmästaren (amatör), Gabriella Ringblom stod för motståndet.

Den tekniske Örebro-tjejen vann ett tajt (delat), men välförtjänt domslut efter tre ronders fighting. Bra reklam för svensk amatörboxning kan man väl säga om den segern. Malin är en tuff tjej i alla händelser.

Det har ju även varit två proffstjejer ”in action” i Spanien också, Elin Cederroos vann en poängseger över tjeckiskan Ester Konecna (sex ronder) efter en solid insats. På en annan gala i Spanien närmare bestämt på ett hotell i ”Villarrubia de Santiago” segrade minsann Cederroos proffskollega Johanna Ekedahl över serbiskan
Hristina Stojadinovic på KO i andra ronden och signerade därmed sin tredje raka proffsseger. En lyckad svenskhelg således om man nu bortser från att Otto Wallins fight i Tyskland gick om intet.

(På Fotot: Anthony Yigit och Joe Hughes Faceoff)