KRÖNIKA: Mogens Palles kanske bästa gala på många år avlöper i januari!

KRÖNIKA: Det har tagit några år men nu känns det som att Mogens Palle är tillbaka på RIKTIGT som promotor. ”He is back, så att säga!!” Galan i ”Frederiksberg Hallerna” i Köpenhamn den 5:e januari som han, i vanlig ordning, arrangerar ihop med parhästen Brian Nielsen, har, tveklöst touchen” av en gammal traditionell ”Palle-gala” av fint snitt, ”Old School” med det där lilla extra!

Mycket bra matcher av hög internationell standard är att vänta. På pappret ser det ovanligt spännande ut faktiskt. Jag måste tillstå att jag är lite begeistrad så här på förhand.

Bara matchen mellan Lolenga Mock och f.d. WBA-mästaren Dmitrii Chudinov från Ryssland ger mig snudd på gåshud. Den gamle Mock har överraskat sin ålder till trots och har, helt ärligt, rejäla chanser att nu ta ett massivt kliv mot en eventuell framtida VM-kamp. Den kittlar!

Addera dessutom en riktigt tuff fight i cruiservikt, titelfight (WBC:s Youth) mellan uppåtgående dansken Ditlev Rossing och potentiellt farlige (bra record) sydamerikanen, (Argentina) Miguel Angel Peralta.

Den 22-årige dansken kan här göra sig ett namn och avancera fort på WBC:s världsranking.

Lägg därtill en hyperintressant ”nordiskt derby” mellan Skånske tuffingen, Sven Fornling och danske esset, Jeppe Morell om IBF:s baltiska titel. Jag är supertaggad på att se den fighten. Bara den vore värd en tripp ned till Danmark.

Sedan icke att förglömma, danska superfighten i samma viktklass (kan man ana en eventuell fight för Sven eller Jeppe mot vinnaren längre fram?) den mellan Andreas Lynggaard och Jonas Madsen. Två obesegrade gossar som vill göra avtryck och gå vidare.

Utöver det får man skåda framtidsmännen (och kvinnan), Enock Poulsen, Pierre Madsen, Oliver Meng och Sarah Mahfoud. Obesegrade allihop och riktiga framtidslöften dessutom.

Jag förstår verkligen inte varför de stora TV-kanalerna har nobbat herr Palle och herr Nielsens proffsprojekt. De två och Palle i synnerhet har ju näsa för vad publiken vill ha. De kan branschen! De levererar. Viaplay ”wake up!” Den showen måste vi ju bara ha!