Proffsboxning: ”Fight week” för Adrian Granat vs Irakli Gvenetadze, sista förberedelserna i Ystad med coach Armand Krajnc!

PRESSRELEASE: Adrian ”Gäddan” Granat förbereder sig under veckan inför fredagens stora gala Xmas Boxing i Hamburg arrangerad av EC Boxpromotion. Granat har varit i ett långt träningsläger med inställda matcher först i september och sedan i november, men nu på fredag är det äntligen dags för comeback. Hans träning har huvudsakligen ägt rum i Ystad med head coach Armand Krajnc och i Malmö med Granats nye strength and conditioning coach Danny Cranmer. Granat var under förra veckan på ett sparring läger i Hamburg och kan bekräfta följande om formen.

Granat:
”Jag är i mycket god form. Boxningsmässigt har jag plockat upp en hel del från Krajnc. Samarbetet med Danny Cranmer har också fungerat utmärkt. Danny Cranmer har själv en bakgrund inom boxningen och det har varit en mycket stor fördel när vi tagit fram träningsprogrammet. Jag är redo.”

Granat, Krajnc och Cranmer flyger ner till Hamburg redan på onsdag för att ta in atmosfären. För Krajnc blir det ett återvändande till platsen där allt började för honom själv år 1996.

Krajnc:
”Det är alltid ett kärt återseende att komma ner till Hamburg. I Hamburg bodde jag under min första tid som proffs (för stallet Universum). Jag radade upp 21 vinster innan jag fick chansen om världsmästartiteln (WBO) mot Jason Matthews. Jag tog den, resten är historia. Jag vet vad som krävs. För att slå sig in i världstoppen måste allt stämma. Adrian har vad som krävs. Men det är otroligt tufft på toppen inom herrboxningen. Konkurrensen är brutal.”

I samband med fredagens match – och för det fall Granat segrar – kommer även matchkontraktet mellan Adrian Granat och Otto Wallin slås fast – en match som ser ut att äga rum i slutet av februari och som gäller EU-titeln, och som gör vinnaren till utmanare om EBU-titeln.

Granat:
”De förhandlingarna pågår separat men nu är det fullt fokus på den här matchen. Vi tar en sak i sänder. På fredag väntar viktig business som jag måste ta hand om först.”

EC Boxpromotion / Christer Enqvist