KRÖNIKA: Önskelista inför 2018 – möjliga godbitar att realisera.

KRÖNIKA: Hej Tomten, jag ligger i min soffa på självaste Julafton och reflekterar över boxningsåret 2017 och kan konstatera att det varit ett händelserikt år för oss boxningsfans. Det har svängt fram och tillbaka som det ofta gör. Mestadels positivt dock.

Många svenska boxare har varit i farten och gjort bra ifrån sig. Vi har serverats underhållning i toppklass både på det nationella och internationella planet. Det har varit, på det stora hela, ett fint boxningsår. Anthony Yigit är fortfarande europamästare, bara en sådan sak, och bakom honom lurar ett helt gäng av titel-hungriga framtidsmän.

Jag behöver inte räkna upp vilka de är, ni vet ju. De nya grabbarna och tjejerna har presenterat sig, och de andra (de flesta) har avancerat fint i sina respektive karriärer. Det ser onekligen lovande ut. Vad önskar då denne skribent inför det nya boxningsåret? Vad har jag för prioriterade förhoppningar / önskningar? Ni skall härmed få min ”Tio-I-Topp”
”wishlist”. Bortsett från Nummer # 1 inte i någon särskild prioritetsordning (här nedan).

#1. Ett fullständigt tillfrisknande för Erik Skoglund

#2. Att Otto Wallin och Adrian Granat möts i en episk batalj.

#3. Anthony Yigit får VM-fight i Stockholm.

#4. Sven Fornling och Oscar Ahlin drabbar samman på svensk mark.

#5. Team Sauerland kommer till Göteborg, Daniel Hartvig gör comeback i vass huvudmatch (10 ronder).

#6. Badou Jack fightas i Stockholm mot en farlig opponent i en VM-fight.

#7. Otto Wallin eller Adrian Granat får en EM-fight på hemmaplan.

#8. Cecilia Braekhus möter Chris Cyborg i Las Vegas.

#9.Mikaela Laurén får sin drömmatch mot Hanna Gabriel på hemmaplan.

#10. Robert Helenius möter antingen Otto Wallin eller Adrian Granat.

Teddy Stenmark

God jul boxningsvänner önskar Boxningsnytt