Lolenga Mock överkom oddsen och besegrade ”tidens tand” en modern skandinavisk version av Archie Moore

SAMMANFATTNING: 1972 – det är året då dansk-kongolesen, Lolenga Mock (supermellanvikt)
föds, det gör honom 45 år gammal och sannolikt helt förbrukad i idrottssammanhang. Men så är inte fallet, mot alla odds, lyckas den ålderstigne dansken ändå vinna över världsboxaren, Dmitry Chudinov, Ryssland på poäng (10 ronder) under fredagskvällen i ett segerrusigt Köpenhamn.

Är Mock möjligen en skandinavisk version av Archie Moore eller Bernard Hopkins för att ta ett senare exempel. Har hans kropp åldrats betydligt långsammare än genomsnittet? Är han unik? Segern över den tidigare världsmästaren är i alla fall ett fullgott tecken på att den danske veteranen verkligen håller fortfarande i världstoppen och det är i allra högsta grad remarkabelt i mitt tycke. Han tycks ha ett ”evigt” liv i ”näsknäckarbranschen”.

Vad händer nu då? 2018 Året då Mock fyller 46, ligger det då en genuin VM/EM-titelfight i ”pipelinen”? Jo, så är det nog, i alla fall om man får tro jubilaren Mogens Palle som var synnerligen nöjd med resultatet och galan som sådan. Den bästa från hans sida på många år. Nu kan firma Palle/Nielsen rulla vidare mot fler evenemang med rutinerade Mock i huvudrollen.

Att Jeppe Morell tvingades notera ett bittert nederlag till svenske Sven Fornling, krusade nog inte festligheterna för den danskE promotor-duon. Fler fina rödvita resultat registrerades nämligen och hallen var, enligt uppgift, helt utsåld. Bland annat så grejades det populära viktorior av framtidsmännen, Oliver Meng (på poäng över Giorgi Bliadze) Enock Poulsen (poäng seger över Guadalupe Acosta), Ditlev Rossing (poäng över Soso Abuladze) Pierre Madsen (på TKO4 över Davit Gogishvili) och, inte minst, en bejublad dito av Jonas Madsen över landsmannen, Andreas Lynggaard knappt på poäng. Båda grabbarna kommer dock säkerligen att nyttjas i Palle/Nielsen-sammanhang fram över. Lägg därtill det faktum att kvinnlige fjäderviktaren, Sara Mahfoud stoppade sin motståndare Nana Chakvashvili på TKO4.