PRESSRELEASE: Proffsboxning: Sven Fornling analyserar alternativen – stormatch hägrar!

PRESSRELEASE:

Sven Fornling har nu hunnit landa efter sin meriterande seger på bortaplan mot dansken Jeppe Morell – en match som slutade på TKO i rond 3 efter övertygande boxning från Fornling där dansken till slut gav upp. Vinsten tar honom upp till en plats där han nu är nära det absoluta toppskiktet – bland svenskar idag är det blott Badou Jack och europamästaren Yigit som objektivt ligger över, han har även tagit steget in på flera världsrankningar hos organisationer som WBC, IBF och IBO.

Fornling:
”Saker börjar helt klart bli intressanta. Insatsen höjs och på den här nivån finns inga enkla fighter. Matchningen i de kommande två-fem matcherna kommer att vara avgörande för min karriär. Det gäller att möta tuffa killar i matcher som utvecklar en. Nivån ska höjas successivt och det är viktigt att ta det steg för steg. Viktigt också att inte ta för stora kliv. Folk glömmer vilken hänsynslös konkurrens som råder inom professionell herrboxning. Visst; jag är rankad nr 40 av tusentals boxare i världen i en bransch som omsätter miljarder runt om i världen men bara för att jag tillhör topp 5 procentsskiktet så betyder inte det att nästa fight måste vara mot någon i topp 10 i världen. Jag säger inte att jag inte hör hemma i ringen på den nivån, men det gäller att ha is i magen och inte bli för girig. Min chans kommer och när den gör det så gäller det att se till att man har bästa möjliga utgångsläge för att knipa titeln också. Om man tittar på andra svenskar så matchades t ex Yigit klokt fram till sin EM fight, samma med Jack till världsmästarnivå. Jag kommer gå klokt fram, för två-tre år sen var det ingen som trodde jag skulle komma till topp 100 ens och när jag mötte Terbunja om det svenska bältet så var jag klar underdog hos de flesta men tack vare smart matchning och rätt träning befinner jag mig här nu. Jag är redan nu beredd att boxa om EU titeln. VM titeln ligger 3-4 matcher bort.”

Information om Fornlings nästa match kommer att meddelas inom

Christer Enqvist, manager and press officer on behalf of EC Boxpromotion