KRÖNIKA: Inställning och fighterhjärta är ingenting man ärver automatiskt

KRÖNIKA: Jag loggade på Facebook i morse och tog del av inledningen av webbsändningen av Fight Night Facebook från ”2300 Arena” i Philadelphia, Pennsylvania, USA, (Arrangör var ”Hard Hitting Promotions” – Will Ruiz).

Inte för huvudmatchen som ju var Henry Lundy mot Demarcus ”Chop Chop” Corley och som jag (personligen) tyckte kändes lite ljummen på pappret, och helt sonika valde bort.

Nej det var en av förmatcherna som triggade mitt intresse, Obesegrade 3-0 (samtliga på KO i första ronden), Hasim Rahman Jr, tungviktare och 26 år gammal från Baltimore, Maryland och, förstås, son till f.d. världsmästaren med samma namn.

Han borde väl vara en garant för kvalité kände jag rent spontant och super-spännande naturligtvis att se om den snubben hade samma anlag som farsan.

Jag blev dock gruvligt besviken, Junior var talangfull men extremt loj, till synes otränad och fruktansvärt långsam i sitt rörelsemönster. Han verkade helt sakna den glöd och entusiasm som farsan hans besatte. En boxare på ”halvtid” så att säga.

Han mötte en överviktig andraklassare vid namn Ron Hale som i princip de flesta uppåtgående ”prospects” hade ”blåst ut” på någon minut, men ex-världsmästarens son harvade märkligt nog, tiden ut och fick dessutom stundom stryk. Det blev en förfärlig fyrarondare som den gräsliga (ur form) Hale dominerade i tre ronder (ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist) och Rahman endast förmådde ro hem (knappt) slutronden.

Vad drar jag för slutsatser av den matchen då? Jo ett fläckfritt facit behöver inte borga för kvalitet och geist och entusiasm är på inget sätt genetiskt betingat. Talang kanske men ”mind-set” och inställning är högst personligt och helt uppenbart inte ärftligt.

Hasim Rahman Jr har nu ett ”record” på 4-0, 3KO:s men kommer troligtvis aldrig att nå den yttersta världseliten om han inte fullständigt ändrar attityd och inställning. Så slösa inte tid på Rahman Jr nästa gång ni ser denne i matchlistan på ett gratis-sänt webb-evenemang! Lite hårt kanske men jag tycker inte att han är värd vårt engagemang när han fightas ”halvhjärtat”.

(Fotot: Evenemangets poster)