KRÖNIKA:Jag stod över Groves vs Eubank och har lärt mig att navigera i PPV-träsket

KRÖNIKA: Jag har precis vaknat upp denna söndagsmorgon och tagit del av resultatet av det ”stora WBSS-slaget i Manchester” Groves vs Eubank Jr och konstaterar överraskande att George Groves de facto drog det längsta strået. Det hade jag inte räknat med! ”Men hallå, backa bandet, såg inte du matchen live på Viaplay PPV kanske ni undrar? Nej, kära läsare, jag kände inte att jag hade 499 spänn att avvara på en förvisso otroligt intressant match (gala) som i vanlig ordning skulle konkurrera med familjens lördags-höjdpunkt ”Melodifestivalen” och som jag då skulle få se i efterskott ( helt själv). Det var helt enkelt inte värt det!

Det sved en aning och högg till i boxningshjärtat det skall sägas. Jag har inte missat många PPV-sändningar på sistone men detta brittiska WBSS-derby fick jag tyvärr stå över.

När vi ändå snackar PPV, är det väl lika bra att konstatera faktum, det är det som är framtiden. Vi kommer inte ifrån det! Vi boxningsfans måste helt sonika acceptera att ingenting är gratis och att de boxningsmatcher som höjer pulsen lite extra, de där verkliga godbitarna, de kommer vi att dyrt få betala för framöver, så är det bara, så det gäller att sålla i utbudet och tillskansa sig (pröjsa för) endast de matcher man verkligen vill se.

Fick en pressrelease av MTG igår där det, förstås, offentliggjordes att det spännande tungviktsmötet (svensk-derbyt) mellan Adrian ”Gäddan” Granat och Otto Wallin från Sundsvall i april också kommer att erbjudas som PPV.

Den kanske jag betalar för (fullt möjligt), den lockar onekligen även om jag redan nu har en ganska klar bild i huvudet om hur den kommer att ”spela ut” (och om min matchbild /profetia förverkligas så är den ju heller inte värd stålarna – pessimist som jag är) men som sagt i det här penning-styrda PPV-spelet från Viaplays sida gäller det att rannsaka sig själv, sålla effektivt och plocka ”russinen ur kakan”. Var rädd om dina pengar, lägg stålar på det du absolut vill se och bejaka ditt boxningsintresse.

Se PPV som en fantastisk tjänst. Din möjlighet att välja. Alternativet hade varit betydligt värre. In the end ”Money talks” bara att suga i sig den bistra sanningen.

(Fotot: Poster för Viaplays nästa stora PPV-evenemang, Wallin vs Granat från Sundsvall)