Granat vs. Wallin – Wladimir Klitschkos chefstränare Johnathon Banks tar över – vill göra Adrian Granat till världsmästare !

PRESSRELEASE: I veckan offentliggjordes att den största boxningsmatchen på svensk mark i modern tid kommer att äga rum i Sundsvall den 21 april. Adrian Granat, 15-1, 14 KOs, ställs mot Otto Wallin, 19-0, 13 KOs. För några veckor sedan kungjordes också att Granat avbrutit samarbetet med sin tidigare coach Armand Krajnc efter att de hade olika syn på väsentliga punkter i deras samarbete. Nu på torsdag stiger därför Adrian Granat på planet till Detroit för att där börja sitt träningsläger med sin nya chefstränare, Johnathon Banks – känd bl.a. som Wladimir Klitschkos cheftränare och den kanske högst ansedda boxningstränaren i världen.

Granat:
”Jag lärde känna Banks 2015 på ett sparringcamp i Hamburg då jag sparrade mot Banks’ dåvarande boxare Dillian Whyte inför dennes match mot Anthony Joshua. Jag lyckades bra på det lägret och Banks bjöd därför senare in mig till dåvarande världsmästaren Wladimir Klitschkos camp inför dennes fight mot Tyson Fury. Banks är en grym tränare och jag är hedrad över att få chansen att jobba med honom inför Wallin-fighten. Det som också är häftigt är att Banks verkligen tror på mig och min potential och tillsammans med honom och hans enorma erfarenhet så ökar ju också mina chanser att nå den absoluta världstoppen.

Redan nu är intresset jättestort för vår kommande superfight i Sundsvall och jag är glad att vi får chansen att bjuda svenska boxningsfans på denna historiska titelfight den 21 april – räkna med att det smäller i ringen då!”

(Christer Enqvist EC Boxpromotion)

(Foto: Adrian Granat)