KRÖNIKA: Succé för BK Dalen på Diplom-SM i Höllviken

KRÖNIKA: Det har nu snart gått en vecka sedan Diplomboxnings-SM avlöpte i skånska Höllviken (10-13 mars). Från vad jag hörde utav initierade så var det ett mycket välarrangerat mästerskap för de allra yngsta boxarna (under 15).

Höllviken ramade in det bra med maffiga prisceremonier och välordnat program. Boxningsnytt var dessvärre inte på plats för att kunna göra en egenhändig bedömning om tävlingarna men har i efterhand fått lite spännande rapporter därifrån, en utav dessa handlar om BK Dalen-boxarna Theodore Grenmark och Neo Vis Jamegar som båda segrade i sina respektive viktklasser.

Den förstnämnde gjorde minsann sin boxningsdebut i dessa sammanhang och blev därmed svensk mästare i sin första riktiga boxningstävling vilket får betecknas som högst anmärkningsvärt. Theodore, blott 10 år gammal, tävlade i yngsta klassen (C) 30 kilo microvikt och spöade en duktig Djurgårdsboxare med 2-1 i finalen. Succé med andra ord och ganska så otippat skall tilläggas. Theodores seger i finalen gav också, välförtjänt eko i hemkommunen, Uppsala (där han bor) med efterföljande intervju i bland annat Uppsala Nya Tidning och radio-dito i självaste Sveriges Radio P4 Uppland, som också fick nys om den unge succé-grabbens framfart.

Är det då bara ren talang som förde Theodore högst upp på prispallen? Nej den unge mästarens pappa berättar i ett mail till Boxningsnytt att den nykorade mästaren tränat oerhört målmedvetet inför mästerskapet och fått bra influenser och coachning i sin klubb BK Dalen (som han tävlar för) och som hjälpt honom enormt i förberedelserna och varit väldigt ”peppande” i sitt agerande.

Theodore har, trots sin ringa ålder, före boxningen de facto hunnit med ett digert idrottande och tävlat i bland annat Brasiliansk Jiu-Jutsu, Taek-Wondo, pingis löpning, innebandy och som de flesta andra barn, fotboll som dock inte föll så väl ut. (Tränarna var enligt pappa Henrik inte särskilt sympatiska). Boxningen verkar dock ha fallit i motsatt riktning (positivt) vilket är glädjande.

 

 

 

 

 

 

Theodores något äldre klubbkompis, den ytterst talangfulle, Neo Vis Jamegar tävlade i B-klass 32 kilo och segrade med klara papper 3-0 först över en Borås-kille vid namn Kevin Nihlén sedan upprepade han den bedriften i finalen (3-0) över Haninges Said Mamergov. BK Dalen med tränaren Carlos Echegeray i spetsen, hade på detta mästerskap med två boxare och båda två tog guld – full pott!!

 (Fotot: Theodore Grenmark inför finalen och Neo Vis Jamegar på pallen)