Allstyle Open

Hej Hej Hej! Hemskt mycket hej kompisar och boxningsnytt. Vi vill börja med att be om ursäkt för kass uppdatering, men timmarna har helt enkelt inte räckt till. Men nu – Nu är vi tillbaka. Vi har saknat er.

Vi hoppar över att berätta om allt som hänt sedan sist vi skrev. Det lär väl i så fall bli en hel uppsats eftersom vi hunnit med påsklov, jobbat och tränat en del. Det vi vill skriva om i kvällens inlägg är om gårdagen. Det var nämligen matchdags igår – för oss båda två. Och inte i vilken turnering som helst, utan i Allstyle Open. För er som inte vet vad Allstyle är för något så kan vi förklara lite kort att det är en turnering där ”alla stående kampsport stilar” möts.  I turneringen kan man möta allt från boxare, thaiboxare, karatekids etc. Ja, alla möjliga helt enkelt. Detta innebär att sparkar, slag och svepningar är tillåtna.

Nu blir ni säkert lite snurriga i huvudet och tänker, ”men ni är ju boxare… Ni sparkar ju inte..”. Och nä, det gör vi väl inte riktigt. Men på sista tiden har vi ju faktiskt börjat tycka om att sparka och gått på några thaipass (endast för skoj skull). Men för ca 1,5 vecka sedan så fick vi förfrågan av Jay och Majdi på klubben om vi ville ställa upp i Allstyle. Och självklart blev svaret Ja! Why not, eller hur? Match som match och allt är ju en erfarenhet rikare. Nu var vi några stycken från klubben som blev tillfrågade och igår anlände vi till Eriksdalshallen laddade för fight!

Det var otroligt många deltagande. Över 140 fighters! Det var grymt uppstyrt med 3 mattor och matcherna rullade på, en efter en. Vi båda var anmälda i -56kg klassen där vi först var 4 tjejer. Det betydde alltså från början att vi skulle få minst två matcher. Kul tänkte vi, men vi bestämde redan på morgonen att om vi båda hamnar i final så gör vi en ”uppvisningsmatch” eller skiter i det. Man kan liksom inte gå in i match och ”vinna” mot varandra när man är tvillingar. Det är bara att glömma! Men i alla fall, på morgonen när vi vaknar märker vi att en tjej har dragit sig ur, och en av oss har blivit lottad direkt till final (Cornelia), och en till semi-final (Felicia). Det blev lite jobbigt för oss eftersom vi båda ville gå match, men vi ville ju absolut inte att Felicia skulle förlora för att ”ge” en match till Cornelia. Ah, jobbigt läge helt enkelt. Men men, nu går vi in på matcherna…

Först ut att fightas från Allstars var Daniel. Det blev tyvärr en förlust, men han kämpade otroligt bra! Du ska vara otroligt nöjd över din insats. Efter Daniel var det Dennis tur som slutade i en orättvis förlust. Ingen höll med domarnas beslut, men så är det ibland. Grattis till en bra match Dennis! Efter grabbarna kört så var det Felicias tur. Det var dags för Felicia att göra sin debut match. Motståndaren var en kick boxartjej från Bålsta Dojo. Hon var duktig, men vi pressade på bra framåt. Felicia gjorde en otroligt grym match, och självklart var det massa nerver inblandade då det var första matchen, någonsin. Felicia förlorade tyvärr på domslut vilket ledde till att Cornelia strax skulle upp i match och möta samma tjej i final. Jisses, det var nu dags för krig. Nu blev det liksom personligt. Vi tänkte inte tillåta henne att få äran att ta oss båda. Nerverna försvann helt och det skulle bli revansch för hela slanten. Och visst blev det så. Ut segrandes kom Cornelia! Det var en otroligt konstig känsla att känna ”krig” i hjärnan när man gick in i matchen. En känsla som aldrig tidigare funnits där när det varit match tidigare.

Allstyle Open TwinsDet blev en guldpokal för Cornelia och en välförtjänt bronsmedalj för Felicia. Double trouble nu kampsports people, eller vad säger ni? Men hörni, sist men absolut inte minst. Herre Jisses, sist ut på mattan var vår härliga och stenhårda klubbkamrat Martina. Hon är ju i grunden thaiboxare och en grym sådan. Hon bjöd på dagens absolut BÄSTA match och blev till och med utsedd till bästa fightern. Ni skulle sett matchen. Den var blodig, bokstavligen! Martina vann på TKO i sista ronden och hon om någon var fan värd den här vinsten. Shit vilken brud! Helt otroligt att vi ens vågar sparras med henne näst in till varje vecka 😉 Stort grattis till guldet Martina – You rock! 

Allstyle Open gruppbild

 

12969295_10153353001102186_1196856885_n

 

12966612_10153353001307186_2063864616_n

 

12957134_10153353001392186_1522970727_n

 

12980657_10153353001327186_1187710625_n

 

12980517_10153353001277186_1551974267_nDet var en otrolig härlig dag blandat med massa känslor. Nerver, glädje, tårar, stolhet – You name it. Men vet ni vad? Att ställa upp i en sådan här turnering, (där man går utanför sin comfort-zone), har varit grymt kul och lärorikt! Vilken grej. Det här måste vi göra om igen. Vilket jäkla team vi var igår! Vi är stolta över att få tillhöra Team Allstars. Tack alla klubbisar och vänner som kom dit och peppade, stöttade och hejjade på oss. Och tack Sanja för att du är du. Tack för grym coachning. Ni alla är guld!

I medgång – och motgång! 

puss//Twinsen