Gympaläraren

gympaläraren 2Låt oss tala en snabbis om programmet Gympaläraren. Har ni sett det än? Hur fantastisk är inte Kalle Zackari Wahlström? Om ni inte sett det än, GÖR DET! Programmet berör ända in själen. I tisdags såg vi sista avsnittet och tårarna rann.

Ni som inte sett Gympaläraren så kan vi beskriva lite kort att det handlar om att Kalle vill få skolungdomar att röra på sig mer. I serien Gympaläraren återvänder han till sin gamla högstadieskola för att peppa eleverna både på och utanför idrottslektionerna. En utmaning som visar sig bli det svåraste han någonsin gjort.

gympalararen_svt-1024x573Varje dag på jobbet den här veckan så har vi tänkt på Kalle. I serien säger dom att: ”Alla borde ha en Kalle”. Och det är fan sant! Vilken dude. Han inspirerar något otroligt! Vi har ju förstått grejen med att träning får än att må bra. Otroligt bra. Det har vi hajjat sedan vi var små. Men att alla förstår att träning och rörelse i vardagen leder till något positivt är inte självklart. Vi som tränar och älskar det aktiva livet måste därför se till, precis som Kalle säger i serien, att påminna varandra och lära varandra om alla de olika sporterna. Tillsammans är vi starka, och vi vill ju såklart att våra ungdomar ska växa upp till friska, pigga och starka individer. Det går att skriva så otroligt mycket om detta program, en hel uppsats. Men en sak en säkert: KALLE, YOU ROCK! TACK för ett fantastiskt, lärorikt och värdefullt program.

gympaläraren 3Under kvällens träningspass kände vi oss starka. Otroligt stolta över oss själva. Vi mår ju så bra av träningen och det är något vi aldrig kommer sluta med. För vi – vi ska leva ett långt liv och våra kroppar ska orka i många många många år framöver. Alla mår verkligen bättre av träning, så snälla – försök rör på er. Det behöver inte vara mycket. En promenad, cykla, jogga, klättra. Pröva dig fram. Något passar dig!

Du är grym. Kom ihåg det! //Tvillingarna