Got motivation?

Igår kväll satt vi, precis som många andra boxningsfanatiker, bänkade framför matcherna. Vi tog oss dock inte till Hovet, utan bunkrade upp med massa gott i soffan med vänner. Det bjöds på spännande matcher och vi fick pirr i magen av att se alla kliva upp i ringen. Stort grattis till alla fighters, ni är grymma!

nfn2Vi blir så imponerade på dessa människor som lägger ner hela sin själ i att satsa på boxningen. Att våga satsa på något man brinner för kräver mod. Otroligt mycket mod. Att satsa på boxning, eller vilken sport som helst är en chansning. En chansning som kan gå bra eller mindre bra. Vissa påstår att det handlar om tur, rätt läge, hamnar hos rätt personer etc. Det är en diskussionsfråga, men inte är allt tur inte. Självklart ligger det stenhårt arbete och talang bakom en lyckad idrottskarriär. Tänk bara på hur mycket tid och slit som ligger bakom en framgångsrik karriär. Varje dag är en fight. En fight där du ständigt strävar efter att utvecklas och bli till det bättre. Tänk bara på hur mycket man offrar? För det gör man faktiskt. Man offrar bland annat ett tryggt liv där en ”trygg” inkomst står på spel. En trygg inkomst kanske inte är så betydelsefullt för vissa, men det är ju faktiskt något som ger oss mat på bordet varje dag och tak över huvudet. Man offrar relationer, fester.. Ja, you name it. Allt för att nå sitt mål!

Det är imponerande! Det ger oss motivation. Kan andra så kan vi. Vår motivationsnivå för boxningen har varit lite låg på sista tiden. Karin har slutat på klubben och de tjejer som är kvar kör ju thaiboxning. Målet var att kvala till boxnings-SM som går nu i maj, men den drömmen pyste långsamt bort under våren. Vi insåg att tiden och energin till att satsa inte finns för tillfället. Det suger rättare sagt då det var vårens mål. Att vårt nya jobb skulle kräva så mycket energi av oss var vi inte förberedda på. Vi vet att vi har skrivit i något tidigare inlägg att vi vill och kan både vara lärare och boxare. Och visst kan vi vara det, men vårterminen ut så kommer vi ligga lite lågt med boxningen. Vi tänkte ta träningen som den kommer. Träna för skoj skull och gå på de pass man känner för. Inga måsten och inga krav. Vi ser fram emot att träna med Superman i sommar och förhoppningsvis tända en ny gnista. Alltså en ny gnista för att vilja utvecklas till det bättre. Who knows, vi kanske blir kvar i LA…

12969295_10153353001102186_1196856885_nFör tillfället ger tjejerna i vår tjejgrupp oss vår motivation till träning. Vi ser dom kriga, vi ser dom slita och vi ser dom stolta. Stolta över att de tagit igenom sig ett stenhårt pass. I lördags blev vi till och med avundsjuka på tjejernas träning och hade gärna hoppat in och köttat med dem.

lördagspass 1

 

lördagspass 2Nog med skrivandet. Ni ska ju orka läsa allt också. Söndag med regn och blask = Soffläge!

Kör hårt i veckan //Tvillingarna