Obesegrade Ahmed Rossi, Narva BK, årets nykomling och ett stort SM-hopp

Jag drog öronen åt mig (hajade till) för en tid sedan när jag läste på Narvas hemsida att grabben på bilden ovan, 23-årige Ahmed Rossi, överraskande och helt utan förvarning besegrade Sverige-ettan Leon Chartoi med 2-1 i en jämn match (hur gick det till undrade man?) – och på ren kraftboxning dessutom sägs det. När jag sedan, någon månad efteråt, hörde ett par röster (tränare) ösa beröm över Rossi och beskriva honom som något sorts fysiskt monster, blev jag förstås ännu mer nyfiken. Vem är han? Vad har han gjort? Hur blir det nu då? Är han en ny ”Fredrik Alvarez”? Kommer han till SM?

Svaret på den senare frågan visste jag förstås redan men när jag kontaktar honom och ställer den får jag det självklara, övertygande svaret ”Det kan du lita på!” säger han. Han åker nämligen dit för att segra. Något som han bara känner till, än så länge, 19 matcher har det blivit och 19 segrar, sålededs obesegrad. Svensk Nybörjarmästare är han och segrat i den stora Haringey Box Cup i London har han gjort, om än i B-klass men ändå. Ingen har spöat honom, så är det, och vem kan klandra ett fläckfritt facit?

En äkta Söderkis är han (sann Stockholmare)  uppvuxen i huvudstaden och började motion-boxas för 5 år sedan, vägde då 96 kg och tog inte träningen särskilt seriöst (2 gånger i veckan bara). Den riktiga matchsatsningen inleddes för två år sedan, och kilona rasade naturligtvis i takt med att träningsdosen ökade. Nu ”kampanjar” han i 75 kg där han är rankad #2:a (efter nämnde Leon Chartoi). Vi får nog förmoda att en landslagsplats ligger inom räckhåll redan nu och vid SM i Tidaholm i maj månad lär vi veta helt säkert. Jag ser verkligen fram emot att se honom ”in action” live!