Aldo Colliander har mycket att bevisa i mina ögon – att börja om vid 37 års ålder är tufft

Jag noterade att mitt namn nämndes i ett videoklipp postat av tungviktsboxaren Aldo Colliander nyligen. Anledningen till att jag nämndes var det faktum att jag inte hade skrivit en rad om Collianders comeback i Västerås för en tid sedan. Det var således kritik. Förtjänt sådan. Jag har inte skrivit om honom på länge, jag erkänner. Det får man tåla som skribent. Jag kopplades ihop med en rad andra boxningsskribenter som gjort det samma. Det vill säga valt att inte skriva om Aldos comeback. Varför dessa herrar (för det var enbart män) ”ignorerat” Collianders återkomst vet jag inte. Jag kan bara tala för mig själv.

Min tystnad kring ämnet är helt och hållet intresserelaterat. Aldo är den tungviktsboxare som begåvats med mest talang av samtliga nuvarande aktiva svenska tungviktsboxare. He is ”godgifted” som det så fint heter på engelska. Han har potential i överflöd därom råder det inga som helst tvivel, kanske till och med för mycket för sitt eget bästa.  Problemet med Colliander är att han varit borta alldeles för länge, (8 år), inte fokuserat 100-procentigt på boxningen och haft ett rykte om sig att vara ”besvärlig” och opålitlig för arrangörer.

Lägg därtill att han inte är särskilt ung (37 år) och lovande längre. Det gör honom per definition mindre intressant. Inte det faktum att han är en kaxig och självsäker ”snackare”. Det är en tillgång och gör honom mer attraktiv som boxare i mina ögon. Jag personligen älskar den biten.  Det viktigaste för honom just nu är att bygga förtroende och bevisa att han är seriös. Fixar han det och håller stilen (får matcher) så finns det ingen gräns för hur långt han kan gå. Boxas det kan han, det vet vi, men den snacksalige Stockholmaren har mycket att bevisa för mig och alla andra fans.

Att börja om vid 37 års ålder på fyra-ronders-nivå är tufft, det går om man jobbar hårt och är dedikerad. George Foreman är ett levande bevis på det, men är Aldo beredd att lägga ned lika mycket arbete som ”Big” George en gång gjorde? Jag tvivlar på det, därför har han inte mitt intresse, inte just nu, inte ännu! Han måste förtjäna det!