KORT OM BOXNING BLOGG: Taylor, Dahlborn, Bonecrusher, Höllvikens BK och Claressa Shields

KORT OM BOXNING BLOGG – Katie Taylor försvarar WBA-titeln: Den 28:e oktober, vann föga överraskande, irländske superstjärnan, (dam) Katie Taylor den vakanta WBA-titeln i lättvikt över argentinske Anahi Esther Sanchez på poäng. Den 13:e december försvarar irländskan sin nyvunna titel på klassiska York Hall, Bethnal Green i London mot 33-årige amerikanskan Jessica McCaskill (5-1, 3 KO:s).

Lite mer om Viaplay-Magnus: Jag lyssnade på en gammal podd av Niklas Holmgren (Holmgren möter) häromdagen där nämnde sportjournalist pratade med / intervjuade Viaplay-Fighting kommentatorn Magnus Dahlborn som ju vi boxningsmänniskor numera har som ständig ciceron i de efterlängtade boxningssändningar som Viaplay erbjuder via sin tjänst. Det var verkligen en intressant lyssning där det framkom att Magnus (född1966) varit inom MTG-koncernen (TV3/TV1000/Viasat) sedan 1990 och har en bred kunskap inom framförallt de amerikanska toppsporterna, NFL/ NHL och Basket, han är expert på den senare sporten och har t.o.m. utövat den själv i tonåren. Någon större bakgrund inom boxningen har han dock inte mer än det faktum att han var synnerligen involverad i de smått legendariska sändningarna med Olof Johansson och Steffen Tangstad som producerades på 90-talet och som ofta benämns som något av boxningens ”guldålder” inom svensk TV. Inte illa jobbat av Magnus så här långt, som i mitt tycke , skött sitt arbete på ett ypperligt sätt. Jag tror de svenska boxningsfansen är nöjda med hans insats som programledare för Viaplay Fighting (boxningsdelen).

Bonecrusher i blickfånget: Norges största boxningsfan, (eller åtminstone en av dem) Björn Berge sände över en intressant intervju (kort sådan) om tungviktsboxaren James ”Bonecrusher” Smith häromdagen som jag tycker var mer än värd att kolla in se klippet nedan!

https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=0X1gquF1MFc

Julklapp till mig själv: Jag har köpt och beställt utmärkte boxningsjournalisten Kent Hanssons jubileumsbok om Höllvikens Boxningsklubb och har för avsikt att sluka den girigt under julledigheten. Det kommer att bli mer än trevligt. Jag har följt den framgångsrika skånska ”plantskolan” till boxningsklubb i många år och är förstås väldig nyfiken på att läsa historien om den.

Claressa Shields snabba ryck till VM-titeln: Dubble OS-guldmedaljören, Claressa Shields, från Flint, Michigan, USA, har på blott fyra matcher lyckats nå VM-titlarna (WBC/IBF) i supermellanvikt – besegrade ju tyske Nikki Adler om dessa titlar tidigt i augusti i år och är nu bokad att möta tuffe landsmaninnan (USA), Tori Nelson (17-0-3) på välbekanta ”Turning Stone Resort & Casino” i Verona, New York den 1:e december. En högprofilerad damfight i publikens smak, håll utkik efter den!