KORT OM BOXNING BLOGG: Vem älskar inte proffsveteranen Tony Booth?

KORT OM BOXNING BLOGG: Jag beundrar verkligen killarna som harvar i boxningens mellanskikt, de kringresande ”förlorarna” och de knäckta näsornas ”gårdfarihandlare” som man skulle kunna säga.

De som liksom lever på boxningen, och som ser det som ett jobb, ett ”knäck” vilket som helst. De som är långtifrån eliten och på sin höjd betecknas som hyggliga hantverksmän inom sitt gebit.

De vinner sällan men gör skapligt bra ifrån sig (bjuder på show) och kallas in när nya förmågor skall testa sina vingar. Proffsboxningens ”arbetarklass” bottenskiktets ”arbetshästar” om man så vill.

En boxare som verkligen personifierade just det epitetet är Hulls (Storbritannien) före detta kringflackande journeyman, Tony Booth (lätt tungvikt /cruiservikt). Hans karriär är ju, tack och lov, sedan några år tillbaka avslutad och förbi, men han lyckades få ihop inte mindre än 166 proffsmatcher, av vilka han förlorade mer än 100. Booth levererade alltid (till arrangörernas förtjusning) bra insatser och mötte många blivande storstjärnor på vägen, och faktiskt, t.o.m. ett par skandinaviska namn som ni kanske känner igen, eller vad sägs om killar som Johny Jensen (DEN), Leif Keiski (SWE) och Thomas Hansvoll (NOR).

Enligt uppgifter på webben så avslutade Booth sin boxarkarriär 2008 och noterade ett förfärligt slut-facit på 52 segrar 105 förluster och 9 oavgjorda (166 matcher). En fascinerande snubbe vars tid inom boxningen välförtjänt förärats med en intressant dokumentär på brittisk TV. Kolla in den här nedan. Mycket sevärd.