Ett effektivt sätt för gymmet att synas utåt är att använda sportplagg som profilkläder som en del i företagets marknadsföring. Profilkläder exempelvis i Stockholm kan både ges till anställda och gymmets kunder. Detta är ofta ett plagg som används många gånger och det är mycket positivt för marknadsföringen av företaget. Här kan du läsa mer om profilkläder: https://www.swagg.se/.

Träningskläder som profilkläder

Många motionärer och idrottare spenderar träningspass och tävlingar i sportkläder med tryck. Det kan handla om sponsring där sponsorerna vill synas och uppmärksammas men det kan även vara kläder från gymmet där man brukar träna som bärs av motionärerna.

Profilkläder kan användas både för träning och till vardags och på så sätt får företagets varumärke en stor spridning och uppmärksamhet. Detta är ett smart knep och ett relativt billigt sätt att marknadsföra sig på som vanligtvis har ett stort gensvar.

Det är inte bara gym i Stockholm och andra företag som använder sig av profilkläder utan vi kan se det överallt. Tänker vi sport tänker vi gym men även olika typer av föreningar där det är vanligt att det finns profilkläder med tryck på som exempelvis visar vilken förening som man tillhör.

Profilkläder till anställda på gymmet

Som reklam och synlighet är det även en god idé att låta anställda använda profilkläder. Dels ger detta ett professionellt intryck till kunderna och dels ger det tydlighet. Det är lätt för kunderna att se vem det är som jobbar på gymmet och på så sätt veta vart man ska vända sig med frågor.

För de anställda som alla har liknande profilkläder kan det ge en känsla av tillhörighet och en teamanda. Vi känslan ger en ökad produktivitet och en vilja att göra sitt bästa tillsammans.

Ge profilkläder som gåva

Det är smart att använda sportkläder som profilkläder för ett gym. Det kan exempelvis vara en gåva när någon blir medlem får de en tröja eller linne som gåva med gymmets tryck på. Det finns en hel uppsjö av olika kläder att välja mellan när det kommer till profilkläder, välj det som ni tycker är mest lämpligt för marknadsföring av ert företag. Det som ni tror ger flest fördelar.

Förutom profilkläder finns det även profilgåvor. Detta kan vara smart att komplettera med. Det kan handla om tryck på pennor, vattenflaskor eller handdukar. En vattenflaska med gymmets logotyp på är kanske inte så dumt. Motionärer är säkert aktiva i sin vardag och tar med sig vattenflaskan. På så sätt exponeras ditt varumärke där motionären är.  Oavsett om ni ger profilkläder eller något annat som en gåva brukar det tas emot med glädje.

Tänk på funktionella egenskaper

Sportkläder ska vara konstruerade för att fungera tillsammans med träning, de ska vara lätta och inte belasta motionären. När du väljer profilkläder som träningsplagg ska du tänka på att de ska ge komfort och funktion under ett träningspass. Fundera på material och kvalitet. Kanske vill du erbjuda profilkläder i fukttransporterande tyg som  flyttar svett från motionärens kropp till tygets utsida för att avdunsta.