Badou Jack försöker igen!

 Badou Jack försöker igen!

Han twittrade att det nu är officiellt och nyheten om att det blir en omgång mellan Badou Jack och Jean Pascal den 28:e december får många att gnugga händerna av förtjusning. Nu vet vi att Badou Jack försöker sig på titeln som WBA-världsmästare i lätt tungvikt igen.

Många håller på Badou

Det är många som har blivit riktigt glada över att se nyheten om Badous återkomst. Badou Jack som även heter Johannes Gabriel Nyberg är född i Stockholm till svensk mamma och far från Gambia. Redan 2007 blev han utsedd till årets boxare av Svenska Boxningsförbundet. 

Badou Jack är en stor favorit inför fajten i Atlanta på State Farm arenan. Matchen kommer att visas live på Showtime men många fans har valt att resa till Atlanta för att se fajten på plats.

Boxningsring

Jean Pascal är kanadensaren som föddes på Haiti. Han är den första kanadensiske boxaren som har fått över en miljon dollar för en fajt i Kanada. Han har en spännande bakgrund inom boxning och återvände under 2018 till lätt tungvikt igen.

Badou Jack är på gång igen

Det har varit tyst omkring Badou Jack sedan januari 2019. Då förlorade han matchen mot amerikanen Marcus Browne. Därmed blev det inget WBA interimbälte för Badou. Men nu får han chansen igen. I Atlanta kommer fajten att avgöra vem som får interim-titeln i WBA. 

Just nu är det ryssen Dmitrij Bivol som har titeln som obesegrad världsmästare. Badou Jack har en hel del att bevisa om han vill knipa den titeln. Fajten i Atlanta kan vara ett steg i rätt riktning och många fans kommer att se den med stora förväntningar.