inred ett rum för boxningen

När det nu blir höst är det inte så roligt (längre) att löpa utomhus. Ändå är det löpningen som gör att vi behåller vikten och spänsten i benen. Man kan ju hoppa hopprep, vilket så gott som alla som tränar boxning gör, om du inte har gjort det än, börja med det.

Att träna med hopprep är det allra bästa som du kan göra för din boxningsträning. Du ökar muskelmassan i fötterna och att vara lätt om fötterna är det absolut viktigaste i boxning. Visserligen är det bra med en stark höger (eller ännu bättre om du är vänsterhänt). Ingen förväntar sig ett rakt slag med vänsterhand. Du överraskar motståndaren och golvar henne, eller honom.

Träna med en sandsäck är också ett måste, för själva träningen. Med hjälp av sandsäcken bygger du inte bara upp musklerna i armarna. Du bygger även upp musklerna i magen och ryggen. Därför är en allmän träning av hela kroppen viktig. Det gäller att du har muskler i hela kroppen om du vill bli duktig boxare.

Inred hemma för din boxningsträning

Du kan alltid inreda hemma och göra om ett av dina rum till träning. Kanske du har ett garage som du kan inreda? Eller ett hobbyrum? Annars brukar altanen vara en bra plats att träna på. Då får du dessutom bättre syre när du tränar utomhus. Har du en inglasad balkong eller altan, så kan du träna även när det regnar.

Inred rummet med en bra matta som klarar av studs och hopp. Det finns särskilda sportgolv med mer av gummi, vilket ger ett bättre stöd för hopp än helt stumma trägolv eller plastgolv. Trägolv är utmärkta golv för baletträning, till exempel, men just för boxningsträning är sportgolv särskilt bra som underlag. Det blir heller inte så dyrt om du inte råkar ha ett väldigt stort rum för din boxningsträning.

Inred också med spegel så att du ser hur du rör dig invid sandsäcken eller vid din sparring. Och se till att ha ett bra ljus i rummet också. Anlita elektriker som kan dra nya elledningar om det är så att du behöver det