Trappstädning Stockholm

Bor du i ett höghus? Höghus, det namnet använder man inte längre för flerbostadshus. en gång i världen använde man ordet höghus, inspirerat av engelskans Skyscraper. Hus som är så höga att man tänker att de når ända upp till himlen och “skrapar” himlen med sin höjd. Fördelen med att bygga flerfamiljshus är att man får in så många människors bostäder på en och samma yta. Ju högre huset är, desto fler bostäder får du plats för på ytan.

Fler kan bo på samma yta i flerfamiljshus

Stockholm är den stad som i Sverige har det största behovet av bostäder. Under de senaste 20-25 åren har inflyttningen till landets huvudstad skett i rekordfart. Under en tid beräknade man att det kom en hel busslast med inflyttade nya stockholmare, varje dag. Med en så stor inflyttning är det ju inte konstigt om det fattas bostäder. Politiker i Stockholm har försökt lösa bostadsbristen med olika mått av framgång och på olika sätt. Alla samhällsplanerare är ense om att Stockholm, som huvudstad, kommer att växa och spridas till ytan.

Världens största stad, Tokyo i Japan, har växt ihop med landets näststörsta stad; Osaka. Med svenska mått skulle det vara som om Stockholm fortsätter växa så mycket så att den växte ihop med Göteborg. Allt mellan Stockholm och Göteborg, skulle vara en enda stad. Men där är vi ju inte riktigt.

Flerfamiljshus behöver rena trapphus

Alla flerfamiljshus är ju tvungna att ha trapphus, om inte annat än för att ha en brandtrappa, om det nu skulle brinna. Annars är det ju hiss som gäller, ju fler våningar som flerfamiljshusen har. Och alla trapphus behöver städas. Är inte det jobbigt? Tänk dig att det finns städfirmor som erbjuder tjänster för trappstädning. Vilken tur! Då slipper man ostädade trapphus.