Har du nästan inga ögonbryn? Eller är du missnöjd med dem? Om det är så, så kan du få nästan nya ögonbryn. Det finns några olika sätt som du kan göra detta på. Dels kan du ju alltid lägga på en make-up som fyller i ögonbrynen, dels kan du göra det på ett nästan permanent sätt. Ett av dem är microblading. Detta är ett sätt som det låter, man lägger på små och minimala ”blad” på ögonbrynen.

Microblading

Många som kanske är sjuka eller som har tagit bort för mycket av sina ögonbryn, kan förbättra ögonbrynens form och utseende med en Microblading. Om du väljer att göra en Microblading på din ögonbryn så tatuerar en behandlare dina ögonbrynen strå för strå  så att ögonbrynen blir tjockare, fylligare och får en tydlig färg. Effekten blir på ett sätt som är 3-dimensionellt. Det är på samma sätt som när du gör en tatuering; en tatueringspenna används för att rita dit strån på ögonbrynen.

På detta sätt, får du nya ögonbryn, om du till exempel av någon anledning har förlorat dem. Många som kommer upp i åren, får tunnare ögonbryn, men med en microblading får du tillbaka dem.

Förut tog man bort alla strån som man hade i stället för ögonbryn, men med en microblading så använder man de ögonbryn som du redan kanske har. Och i stället fyller i ögonbrynen med ett streck, så att det ser mer naturligt ut.

Så går det till

Det första som du kanske vill göra, om du inte redan känner till någon skönhetssalong där du kan få en microblading, så kan du googla ”microblading Stockholm” så att du hittar en skönhetsbehandling, om du bor i Stockholm. Om inte kan du byta ut ”Stockholm” mot den ort där du bor. Sedan är det bara att ta kontakt med den skönhetssalong som har den bästa ratingen (referenserna). De flesta skönhetssalongerna vill först lyssna till dig och veta hur du önskar det.

Drick inte alkohol eller kaffe

Samma dag som du ska göra din microblading bör du inte dricka kaffe eller alkohol som minskar vätskenivån i din kropp. Först ritar ni hur ögonbrynen ska se ut. Sedan börjar de behandlingen med microblading. Nålen som man använder doppas i önskad färg, och sedan ritas ögonbrynsstrån för hand, ett efter ett. Efteråt får du med dig en kräm som du ska använda på ögonbrynen. Efter 5 veckor är du välkommen tillbaka för att rätta till tatueringen. Sedan kan du göra om behandlingen hur många gånger som helst, om du vill det.